Gemeente Schiedam

Beste sportaanbieder,

Gelukkig is er weer goed nieuws te melden! Met ingang van 15 januari zijn voor een aantal sectoren nieuwe versoepelingen ingegaan, zo ook voor sport. Het kabinet hecht gelukkig veel belang aan de mogelijkheid voor zowel jongeren als volwassenen om te kunnen sporten. Sport heeft zich nadrukkelijk gepositioneerd als onderdeel van de oplossing en essentiële sector. Wij ervaren de verruiming als een positief antwoord daarop van dit kabinet. Wel rust daarmee op de gehele sector een bijzondere verantwoordelijkheid, namelijk het laten zien dat iedereen zich aan de voorwaarden van openstelling van de sport houdt.

Algemeen

·        Sport is toegestaan. Zowel binnen als buiten (dus ook zwemmen binnen) en zowel voor jeugd als volwassenen;
·        Er zijn geen beperkingen qua tijden. Er kan dus ook in de avond gesport worden;
·        De 1,5 meter capaciteit is van toepassing. Dat betekent dat zorg moet worden gedragen dat de 1,5 meter kan worden aangehouden op en in een sportcomplex en het dus niet dusdanig druk mag zijn dat dit op plekken niet mogelijk is;
·        Er mag weer in groepen gesport worden. Groepslessen en het bedrijven van teamsporten voor volwassen is dus weer mogelijk;
·        De 1,5 meter blijft gelden. Indien noodzakelijk voor de sportbeoefening, bijvoorbeeld bij judo mag de 1,5 meter afstand losgelaten worden.
Bij bijvoorbeeld een groepsles geldt de 1,5 meter wel;
·        Onderlinge amateurwedstrijden tegen teams van de eigen club zijn toegestaan. Ook voor volwassenen.
Competities en toernooien tussen verenigingen e.d. zijn niet toegestaan;
·        Publiek bij sport (amateur en professioneel) is niet toegestaan. Ook niet bij zwemles;
·        Kleedkamers en douches mogen open.

CTB

·        Bij binnensport geldt een CTB plicht voor 18+;
·        Vrijwilligers en beroepsmatig aanwezige personen zijn uitgezonderd van de CTB plicht;
·        Personen die begeleiding bieden aan personen tot en met zeventien jaar met een beperking bij sportbeoefening voor zover de begeleiding hierbij noodzakelijk is hoeven geen CTB te tonen;

Mondkapjes

·        Mondkapjes binnen zijn vanaf 13 jaar verplicht, behalve tijdens de daadwerkelijke sportbeoefening;
·        Buiten geldt het advies om op sportcomplexen waar het druk is een mondkapje te dragen, behalve tijdens de daadwerkelijke sportbeoefening.

Horeca

·        De horeca blijft gesloten;
·        De sportkantine is dus ook dicht. Afhaal voor nuttigen tijdens het sporten of voor buiten het complex is toegestaan.
Er mag geen terrasfunctie langs het veld of elders op het sportcomplex ontstaan;
·        De sportcomplexen zijn enkel open voor de functie van sport.
Gebruik van de kantine voor andere functies (vergaderen, verhuur, wedstrijdsecretariaat en dergelijke is dus niet toegestaan).


Heeft u nog vragen met betrekking tot het coronavirus en Schiedamse sportaanbieders?
Neem dan contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..